Kyseessä on virtuaalihevonen

Crampton Sheena Is A Punk Rocker

Virallinen nimi Crampton Sheena Is A Punk Rocker
Lempinimi Sheena
Rotu australianhevonen
Sukupuoli tamma
Syntymäaika, ikä 20.06.2017, 8 vuotta (20.9.18)
Säkä, väri 159cm, punaruunikko
Rekisterinumero VH17-115-0014
Kasvattaja Crampton Stock Horses
Omistaja Ireth VRL-03777, Namyshill
Koulutustaso karjalajit, westernpainotus
Ostettu 21.08.2018

Kultainen ja kiltti tamma, joka sortuu usein hössöttämään ja säheltämään. Ei ikinä tekisi pahaa kenellekään, hyvin ystävällinen.

Sukutaulu

i. Hotfuzzorino ABG
157cm, prn, westernpainotus
ii. Zickerick Hot Rod WE!
160cm, prt, western
KTK-II
iii. Tootell Hot Wheel
EVM, 163cm, rnvkk
iiii. Newton Hot'n'Cold
EVM, 161cm, rnkm
iiie. Lexie Z
EVM, 162cm, vkk
iie. Rojahn Zonca
EVM, 154cm, tprt
iiei. Penhaligon
EVM, 156cm, m
iiee. Zivanka Yeo
EVM, 158cm, vrt
ie. Dragonlover
154cm, rn, este
iei. Addison
EVM
ieii. Austin
EVM
ieie. Delilah
EVM
iee. Dragonslayer
EVM
ieei. Kiefer
EVM
ieee. Dragonheart
EVM
e. Ramona ABG
161cm, m, westernpainotus
ei. Bosco von Tateau
162cm, rtkm, yleis
YLA2, WRJ-I
eii. Heyes Bailey
EVM, 154cm, rnkm
eiii. Ah Gee Khya
EVM, 160cm, rnkm
eiie. Heyes Ghera
EVM, 152cm, rtkm
eie. Elanora von Tateau
EVM, 163cm, vrt
eiei. Athan von Tateau
EVM, 161cm, rnvkk
eiee. TSET Eerin
EVM, 159cm, prt
ee. Romy
162cm, prn, yleis
eei. Broderick
EVM
eeii. Phineas
EVM
eeie. Wendy
EVM
eee. Roxanne
EVM
eeei. Duncan
EVM
eeee. Renata
EVM

Jälkeläiset

Syntymäaika rotu-skp. Nimi Isä Omistaja

Kilpailukalenteri

21.08.2017 - NJ - Ponitila Adina - pt: Viiru - irtoSERT

Päiväkirja

24.06.2017, kirjoittanut entinen omistaja Nikki

Puhelimeni pirahti soimaan ilmoittaakseen vihdoinkin puhelusta, jota olin odottanut kärsimättömänä jo kuukausia, enkä kyennyt vastaamaan siihen tarpeeksi nopeasti. “No?!” hihkaisin innoissani, kun puhelu juuri ehti aukeamaan. “Woah, ota iisisti!” huvittunut naisääni kehotti. “Se syntyi eilen aamupäivällä.” “Eilen? Ja mä kuulen tästä vasta tänään?!” tivasin hieman hermostuneena - onnekseni Nicky oli melkoisen rento kasvattaja, ja ymmärsi innostukseni aiheuttaman ailahtelevan käytökseni. “No eilinen meni vähän siitä huolehtiessa”, Nicky kertoi huvittuneena. Kun taustalta sitten kuului pieni, kimeä hirnahdus, sydämeni oli jättää lyönnyn välistä. “Oliko toi Ramonan varsa?” tiedustelin ihastuneeseen sävyyn. Kasvattaja naurahti ja vastasi myöntävästi, kertoen pienen varsan olevan aika pakkaus. Se temmelsi kuulemma jo pitkillä koivillaan pitkin maita ja mantuja, ja Ramona-emällä oli vähintään tarpeeksi työtä pysyä jälkeläisensä mukana. Tamma oli kuitenkin kokenut emä, sillä eilinen hevoslapsi oli sen neljäs jälkeläinen. Ramona piti kuulemma hyvää huolta vastasyntyneestään ja osasi pitää tämän kurissa, vaikka varsa oli melko tottelematonta lajia.

“No, kumpi se on?” kyselin malttamattomana. Olin halunnut pitää varsan sukupuolen yllätyksenä, vaikka Nicky olikin tiennyt sen jo aiemmin. “Pieni tammavarsa”, Nicky vastasi, ja saatoin kuulla ylpeyden hänen äänessään. Emä oli Ramona, joten tietysti varsan pitäisi saada yhtä sähäkkä nimi. Lupasin lentää heti viikonloppuna katsomaan varsaa ja päättämään kasvattajan kanssa sen nimen. “Siihen asti se saa olla Raquel”, kasvattaja kertoi. Mumisin hyväksyvästi ja totesin Raquelin kuulostavan hyvältä väliaikaisnimeltä, kunnes näkisin varsan ja tietäisin, mikä nimi sille sopisi. Tietystikin Nicky saisi olla mukana päättämässä kasvattihevosensa nimeä, mutta Raquel siitä ei tulisi - vaikka enhän minä tätä tietysti naiselle sanonut.

Viikonloppu oli vihdoinkin koittanut, ja perjantai-iltana olin noussut lentokoneeseen Australiaan. Päästessäni Cramptoniin en voinut olla huokaisematta ääneen. Australiassa oli talvi meneillään, mutta siltikin sää oli kuin Suomen kesäsää parhaimmillaan. Karistin ajatukset mielestäni ja suuntasin peremmälle, Nickyn pian tullessa vastaan. “Howdy!” nainen tervehti virne suupielessään. “Siitä onkin hetki, kun me viimeksi ollaan nähty.” Nyökkäsin ja hymyilin hieman levottomana. En halunnut vaikuttaa töykeältä, mutta totta kai halusin jo nähdä pikkuruisen “Raquelin”. Nicky pyöritteli huvittuneena silmiään huomatessaan levottomuuteni. “Mennääs kattoo sitä sitten.”

Ramona oli yhtä lempeä, kuin kahdeksan kuukautta sitten käydessäni sitä tervehtimässä. Se ravasi rennoin askelin portin suuntaan, kun saavuimme sen tarhalle, ja tervehti omistajaansa matalalla hörähdyksellä. Ihastuksellani ei kuitenkaan ollut rajoja, kun mustan tamman takaa kurkkasi sekasävyisen tumma, tähtipäinen varsa. Sen korvat pyörivät kuin tuulimylly, kun se yritti selkeästi päättää, mitä tykkäsi ihmisistä. Lopulta varsa uskalsi kuitenkin emäänsä liimautuneena tepsuttaa lähemmäs porttia, mutta Ramonan turpaa pidemmälle se ei suostunut tulemaan. Kyykistyin portin toisella puolen ja tuijotin uteliaana pientä ja hoikkaa hevosta, jonka saisin jonain kauniina päivänä viedä mukanani ja taluttaa Hukkalammen karsinaan. Jyrki saisi tulla katsomaan sitä ja menettäisi varmasti järkensä nähdessään, kuinka hirmuisen suloinen varsa olikaan! (Tai sitten ei, onhan Jyrki tyypillinen mies. “No ihan mukiinmenevähän se on”, mies toteaisi puolisen vuotta myöhemmin.)

Ramona, Ramona, Ramona... Ramone, Rome... Ramone, Ramones... Ramones! Kun se ajatus loksahti kohdalleen, tiesin olevani oikeilla jäljillä. Kävin mielessäni läpi Ramones-bändin tuotantoa ja yritin keksiä, olisiko siellä jokin sähäkkä kipale, josta saisi nimen Ramonan pienokaiselle. Rocket to Russia jatkaisi R-kirjaimen teemaa, joka Ramonalla oli emälinjassaan, mutta jostain syystä en vain nähnyt sitä varsassa. Blitzkrieg Bop oli ehkä aavistuksen liian itsestään selvä, Poison Heart olisi kaunis, mutta samalla voisi olla huono ennuste... Sitten se vain välähti, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Sheena Is A Punk Rocker. Sheena. Varsahan oli aivan selkeä Sheena! Rakkauteni varsaan vain kasvoi entisestään, kun sillä nyt oli nimi, johon olin aivan rakastunut ja joka sopi varsalle kuin nenä päähän, vaikka eihän nimi hevosta rumenna. Nicky hyväksyi ehdotukseni sen kummempia irvistelemättä tai pohdiskelematta, joten se oli nyt päätetty - varsa oli Crampton Sheena Is A Punk Rocker, eikä muuksi muuttuisi. Minun Sheenani.

Varsan jättäminen emänsä seuraan tarhaan oli hirmuisen vaikeaa. Olisin halunnut kahmaista pitkäkinttuisen otuksen syliini ja juosta pää kolmantena jalkana lennolleni kotiin, odottamatta, että se vieroittautuisi emästään. Enhän tietenkään olisi oikeasti tehnyt niin, mutta ajatus Sheenan odottamisesta kotiin vähintään puoli vuotta tuntui aivan sietämättömältä. Miten tuollaista kaunotarta muka voisi odottaa niin kauan, kun olin jo odottanut melkein vuoden? Yhdestä asiasta olin kuitenkin aivan varma; Sheena olisi odottamisen arvoinen, siitä ei ollut epäilystäkään. Haaveilin jo itsekseni, kuinka siitä kasvaisi vahva ja osaava ratsu, joka sinkoaisi voitosta voittoon ja haalisi kaikki palkinnot itselleen. Se kantakirjattaisiin ja käytettäisiin laatuarvosteluissa, ja tuomarit kumartelisivat sille. Kukaan ei kuitenkaan voisi arvostaa ja rakastaa sitä yhtä paljon, kuin minä.

“Kohta se pääsee kotiin”, Nicky lupasi, keskeyttäen haaveiluni. “Sillä näyttää olevan hirveästi asennetta jo nyt, vierotus on sille varmaan lasten leikkiä”, kasvattaja lohdutti ja kosketti hartiaani hellästi. Yritin lohduttautua ajatukseen, että voiton puolellahan tässä kuitenkin oltiin - varsa oli syntynyt ja enää sen tarvitsisi vain opetella toimimaan hevosen tavoin sekä vieroittautua emästään. Sitten se pääsisi kotiin Suomeen ja pääsisin hemmottelemaan tammaa, sekä kasvattamaan ja kouluttamaan sitä. Näine ajatukseni lähdin pää pilvissä kohti kotia.

Hevosen kuvat © Five Furlongs (CC BY-ND 2.0)