Kasvatustoiminta

Tallin päätoiminta on kasvatus ja varsoja syntyykin usein. Varsinaisia kasvatusrotuja ei ole rajattu millään tavalla, mutta ainakin aluksi tallista löytyy melko paljon arabialaisia täysiverisiä ja islanninhevosia, myöhemmin muutkin rodut varmasti vakiintuvat. Kesäkuuhun 2017 mennessä kasvatteja on syntynyt eniten roduissa englantilainen täysiverinen, islanninhevonen ja georgian grande. Heinäkuun suuren kasvattimyynnin jälkeen tilanne katsotaan uudelleen ja silloin varmasti etenkin ponivarsojen osuus on noussut huomattavan suureksi.

Kasvatusliitteitä on yhteensä neljä: al Namys arabialaisilla täysiverisillä, frá Námys islanninhevosilla, van Namys friisiläisillä ja Namys kaikilla muilla roduilla. Näistä viimeinen voi olla nimen alussa tai lopussa, muut ovat aina nimen lopussa.

Tavoitteena kasvatustoiminnassamme on luoda hyviä käyttöhevoslinjoja eri rotuihin. Hevosemme eivät käy laatuarvosteluissa, mutta niiden ominaisuudet arvioidaan kilpakentillä ja osa käy myös näyttelyissä. Pyrimme saamaan aikaiseksi laadukkaita hevosia, jotka toimivat painotuslajissaan moitteetta, mutta pärjäävät myös kevyessä harrastekäytössä luonteensa puolesta. Tarkoituksena on myös vakiinnuttaa monien harvinaisten rotujen asemaa käyttöhevosina.

Myyntiehdot ja -ohjeet

1. Löytäessäsi mielenkiintoisen myyntihevosen tai kasvatin, laita sähköpostia osoitteeseen irppasen@gmail.com ja kerro mistä hevosesta olet kiinnostunut sekä mille tallille se tulisi.
2. Odota vastausta. Saadessasi myöntävän vastauksen tee sivut noin kuukauden kuluessa (lisäaikaa saa pyytämällä) ja lähetä ne samaan sähköpostiosoitteeseen. Sivuille tulee merkitä kasvattajaksi Namyshill linkitettynä sekä vähintään 2-polvinen sukutaulu.
3. Säilytä hevosen sivut netissä myös hevosen kuoleman jälkeen. Jos tämä ei ole mahdollista, voit ottaa yhteyttä asian tiimoilta niin voin itse säilyttää hevosen sivuja.
4. Olisi toivottavaa, että kaikki kasvatit rekisteröitäisiin VRL:oon, mutta tämä ei ole pakollista. Rekisteröintiohjeet:
- Kasvattajaliitteeksi al Namys (ox), frá Námys (isl), van Namys (fri) tai Namys (muut rodut)
- Kasvattajaksi NAMY9545
- Synnyinmaaksi Espanja
5. Tee hevosella mitä haluat!

Kasvattilista 2021

Kasvatteja syntynyt vuonna 2021 yhteensä 0 kappaletta, eri rotuja 0.

Kasvattilista 2020
Kasvatteja syntyi vuonna 2020 yhteensä 78 kappaletta, eri rotuja 31.

Kasvattilista 2018
Kasvatteja syntyi vuonna 2018 yhteensä 36 kappaletta, eri rotuja 20.

Kasvattilista 2017
Kasvatteja syntyi vuonna 2017 yhteensä 65 kappaletta, eri rotuja 24.

1. kasvatti: qh-o. Namys Nightmare Realm
50. kasvatti: gg-t. Solar Eclipse Namys
100. kasvatti: swb-o. Namys Earthquake
150. kasvatti: budj-t. Namys Serafina
200. kasvatti:

Kuvat © 1. blacktiger303, 2. Bauer00007 (CC BY-NC-SA 2.0)