Kyseessä on virtuaalihevonen

Wooden Hillybilly

Virallinen nimi Wooden Hillybilly "Asno"
Rotu poitouaasi
Sukupuoli ruuna
Syntymäaika, ikä 24.05.2015, 5 vuotta (24.9.18)
Säkäkorkeus 145cm
Kasvattaja Babette Durand, Ranska
Maahantuoja Nana VRL-13558
Omistaja Ireth VRL-03777, Namyshill
Tarkoitus maskotti, kärryajelu
Ostettu 02.09.2018

Itsepäinen (aasit...), mutta ihmisrakas ja kiltti. Innokas ja hauska, rakastaa erilaisia hoitotoimia.

Asnon lempinimeksi piti jäädä Hilly, kuten sen kasvattaja Babette oli sitä kutsunut, mutta tuodessani ruunan meille Namyshilliin kaikki vain ihmettelivät "aasia" (esp. asno), eikä aikaakaan kuin se oli vakiintunut poitoun lempinimeksi. Nyt meillä on sitten aasi jonka kutsumanimi on Asno. Hyvin se sen nimen tunnistaakin, ei pidä kuin vähän huhuilla pihapiirissä, niin Asno ilmaantuu jostakin ja kerjää rapsutuksia. Yleensä ruunan tapaa syömästä jotakin: hevosten heiniä, kukkaistutuksia, ruusukkeita... Kieltäessä se lähinnä nakkelee niskojaan ja siirtyy eri paikkaan syömään. Päivisin Asno saa siis kulkea tallin alueella vapaasti. Se ei yksin poistu pihapiiristä, eikä mene uhittelemaan hevosille jotka eivät siitä' pidä. Joidenkin hevosten seuraan se aina välillä lyöttäytyy, mutta monesti se myös käyskentelee työntekijöiden perässä ja osallistuu kaikenlaiseen tekemiseen. Hevosten maastolenkeille ruuna tulee välillä mukaan joko vapaana tai käsihevosena. Toisinaan Asno myös vetää kärryjä, mutta kukaan ei oikein tiedä pitääkö se siitä: ruuna kun saattaa yllättäen tuumata, että tämä oli nyt tässä, eikä liiku enää minnekään.

Asno on luonteeltaan ihmisrakkas jääräpää. Se rakastaa huomiota ja pyrkii olemaan sen keksi pisteenä mahdollisuuksien mukaan. Asnon kanssa onnistuu vaikka ratsastus tai kärryjenajo. Kantaa ratsastajan hyvin ja on innokas tekemään vaikkei ymmärrä kaiken sen koulukiemuran päälle, mutta pienet esteet ovat sen lemppareita. Kärryjen edessä saa pilkahduksen herran jääräpäisyydestä. Se vetää jos se itse haluaa. Ehkä pitäisi laittaa porkkana tikun päähän narulla ja heilutella sitä aasin edessä. Rakkain asia Asnolle on syöminen ja rapsutukset. Sen mielestä kaikki hoitotoimet saisivat kestää ikuisuuden ja sen takia siitä on tullut monen suosikki pitkän karvapeitteensä takia. Asno ei tarvitse muuta kuin rakkautta ja vähän rajoja.
Toinen kappale © Nana

Sukutaulu

i. Wooden Logger
EVM, 146
ii. Wooden Dexterous
EVM, 144cm
iii.
EVM
iiii.
EVM
iiie.
EVM
iie.
EVM
iiei.
EVM
iiee.
EVM
ie. Sunflower Seed
EVM, 141cm
iei.
EVM
ieii.
EVM
ieie.
EVM
iee.
EVM
ieei.
EVM
ieee.
EVM
e. Artisan
EVM, 143cm
ei. Graftman
EVM, 146cm
eii.
EVM
eiii.
EVM
eiie.
EVM
eie.
EVM
eiei.
EVM
eiee.
EVM
ee. Gallerist
EVM, 142cm
eei.
EVM
eeii.
EVM
eeie.
EVM
eee.
EVM
eeei.
EVM
eeee.
EVM

Jälkeläiset

Syntymäaika rotu-skp. Nimi Emä Omistaja

Päiväkirja

02.09.2018 Asno saapuu tontille

Hilly - nykyään Asno - päästi korvia vihlovan kiljahduksen astuessaan ulos trailerista. Se suorastaan kirkui, ääni oli kauhein mitä olen koskaan kuullut. Pystyin tuntemaan, miten jokainen hevonen pysähtyi, jokainen ihminen pysähtyi, jokainen koira pysähtyi, jokainnen kissa pysähtyi ja tuijotti meitä. Samassa aasi alkoi stepata ympärilläni ja höristellä suuria, karvaisia korviaan. Muutama työntekijä riensi tallista katsomaan mitä tapahtuu ja pian olinkin hukkua kysymyksiin. Sain osakseni ihmettelyä, epäluuloisuutta ja kyseenalaistamista - niin mielenterveyteni kuin järkenikin - mutta lopulta sain perusteltua aasin hankkimisen: pitäähän jokaisella tallilla olla myös maskotti, ja mikä sopisi meille paremmin kuin karvainen poitounaasi. Paljon aasiruuna sai myös rapsutuksia ja muutaman palan leipääkin, eikä kukaan tuntunut pistävän pahakseen sen saapumista tontille. Pikemminkin vaikutti siltä, että pitkäkorva oli saanut jo liudan uusia ystäviä!

Hevosen kuvat © Alan Parkinson (CC BY-NC 2.0)